Guláš s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš s kapary
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Hovězí maso přední |
5 g | Kapary |
20 g | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 342,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš s kapary postup přípravy receptu:
1 | Nasucho opečené na kostky nakrájené maso osolíme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme a chvíli podusíme. Když se šťáva vydusí, přidáme olej a osmažíme, podlijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, rozmícháme a dusíme. |
2 | Když je maso měkké, přidáme do šťávy rozsekané kapary a několik kapek citronové šťávy. |