Polévka bramborová s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborová s kyselou smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1962 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 15,2mg |
Draslík | 258,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborová s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme, přisypeme sladkou papriku a vše promícháme. |
2 | Hned přidáme na malé kostky rozkrájené brambory, aby nám paprika nezhnědla. Vše osolíme a bez podlévání podusíme cca 10 min na mírném ohni. |
3 | Poté přilijeme 1 l vody, dle potřeby dosolíme a dovaříme. |
4 | Na závěr do polévky přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a ještě krátce povaříme. |
Poznámka
Cibuli si vybereme menší.