Jáhlový puding dvoubarevný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlový puding dvoubarevný
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19623 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
200 g | Jáhly - loupané proso |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 polévková lžíce | Kokos sušený |
60 g | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
0,5 kávová lžička | Sirup citronový |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Skořice mletá |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 159,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jáhly - loupané proso, Kakao - prášek, Kokos sušený, Sirup javorový, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oves Milk - sušený ovesný nápoj, Sirup citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlový puding dvoubarevný postup přípravy receptu:
1 | Jáhly nasypeme do sítka a prolijeme vařící vodou. Ze sítka je překlopíme do hrnce, přidáme vodu a vaříme 20 minut. |
2 | Nalijeme do mixéru i se zbytkem vody, ve které se vařily. Přidáme špetku skořice, ovesný sušený nápoj a pár kapek citrónového sirupu. Osladíme javorovým sirupem. Rozmixujeme na pudingovou hmotu. |
3 | Polovinu pudingu nalijeme do misky, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Druhou polovinu v hrnci obarvíme kakaovým práškem a nalijeme do misky na první polovinu. Necháme vychladnout. Studený puding vyklopíme na talířek, posypeme strouhaným kokosem a podáváme jako dezert. |