Hovězí maso na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na zázvoru
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 27,9mg |
Vláknina | 336,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku potřeme marinádou, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka. Je-li třeba, přilijeme teplou vodu. |
2 | Marinádu připravíme smícháním oleje s ustrouhaným zázvorem, rozdrceným česnekem, pepřem a solí. |