Jednoduchý recept

Ječné koule s kakaem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19628

Ingredience

60 g Datle
140 g Ječné kroupy
10 g Kakao - prášek
50 g Kokos sušený
15 g Mouka špaldová
30 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
0,5 kávová lžička Sirup citronový
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 208kJ
14% Sacharidy 50 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 15 mg
11% Bílkoviny 6 g

Ječné koule s kakaem postup přípravy receptu:

1

Ječné kroupy nasypeme do sítka, propláchneme vodou a překlopíme do hrnce. Zalijeme půl litrem vody a vaříme asi 30 minut.

2

Do uvařených krup přidáme nakrájené datle, přisypeme ovesný nápoj a obarvíme kakaovým práškem. V deci vody si rozmícháme špaldovou mouku a pomalu nalijeme do hrnce. Ještě chvíli povaříme do zhoustnutí. Zakápneme citrónovým sirupem a přisypeme mletý kokos (25 g). Odstavíme a necháme vychladnout.

3

Z vychladlého těsta rukou odtrháváme stejně velké kousky a tvarujeme v dlani do tvaru menších koulí. Každou jednotlivou kouli obalíme ve strouhaném kokosu a dáme do lednice.

4

Podáváme jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept