Základní těsto na páj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní těsto na páj
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19629 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
115 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 269,3mg |
---|---|
Cholesterol | 127,1mg |
Draslík | 8,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní těsto na páj postup přípravy receptu:
1 | Hladkou mouku se špetkou soli smícháme v míse s máslem na drobenku. Vmícháme žloutek, trochu vody a vypracujeme tužší těsto. |
2 | Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladničce. |
3 | Těsto používáme při přípravě slaných koláčů. |
Poznámka
Pokud chceme připravit sladký koláč, přidáme do těsta 45-70 g krupicového cukru.