Recept

Sépie ve vlastním inkoustu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19632

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 hrst Petržel - nať
220 g Polenta
180 g Rajčata
450 g Sépie
1 špetka Sůl
150 ml Víno červené
150 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 679kJ
13% Sacharidy 48 g
12% Tuky 9 g
66% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Sépie ve vlastním inkoustu postup přípravy receptu:

1

Podle návodu na obalu připravíme instantní polentu, do ní vmícháme nakrájenou petrželku, sůl a pepř.

2

Z těl sépií vytáhneme chapadla a hlavu, chapadla odřízneme, z hlavy vyjmeme váček s barvivem a uschováme ho. Hlavu i vnitřnosti vyhodíme, tělo rozkrojíme podélně na tmavě zbarveném hřbetu, odstraníme sépiovou kost, stáhneme kůži, maso opláchneme, osušíme pomocí papírových utěrek a nakrájíme na kousky, chapadla necháme celá. Nařízneme váček s barvivem (inkoustem), barvivo zředíme trochou vody a odložíme.

3

Cibuli opékáme 8 - 10 minut v hrnci s rozehřátým olejem, potom přidáme česnek a ještě půl minuty zahříváme. Vmícháme sépie, 5 minut opékáme do zlatova. Přisypeme mletou papriku, půl minuty mícháme, přidáme rajčata, následně pokrm dusíme 2 - 3 minuty, aby rajčata změkla a začala se rozpadat.

4

Potom přilijeme rybí vývar, červené víno a zředěnou černou sépiovou tekutinu, důkladně zamícháme, bez pokličky vaříme 25 minut od doby varu. Maso by mělo být křehké a omáčka zhoustne, podle chuti osolíme, opepříme. Na talíře rozdělíme polentu, navrch upravíme sépie s omáčkou a ozdobené snítkou petrželky. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept