Bramborový salát s prosciuttem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s prosciuttem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19633 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Bramborový salát s prosciuttem | |
675 g | Brambory vařené ve slupce |
1 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Prosciutto sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 724,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 845,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný červený, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana, Brambory vařené ve slupce, Kmín celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s prosciuttem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi nasucho opražíme kmín. |
2 | Zálivka: Smícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, zakysanou smetanu, hořčici, ocet a rozdrcený česnek. Opatrně zašleháme olej, zálivku dochutíme solí a pepřem. |
3 | Uvařené brambory rozkrojíme na poloviny, v míse smícháme s opraženým kmínem, na nudličky nakrájeným prosciuttem a s částí nasekané petrželky, zalijeme připravenou zálivkou,lehce promícháme. Nakonec ozdobíme zbylou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.