Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19636
Kategorie: Zelenina

Ingredience

náplň
450 g Brambory vařené ve slupce
1 polévková lžíce Citronová šťáva
175 g Hrášek
2 polévková lžíce Kari koření
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
225 g Květák
3 polévková lžíce Olej stolní
2 ks Šalotka
Zeleninové samosy
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
20% Sacharidy 72 g
6% Tuky 5 g
14% Sodík 273 mg
22% Bílkoviny 13 g

Zeleninové samosy postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s 1/2 lžičkou soli a s olejem. Postupně přiléváme vodu a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále ho uhněteme do hladka, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.

2

V pánvi na rozehřátém oleji restujeme na kolečka pokrájenou šalotku přibližně 3 minuty, přidáme na kostičky nakrájené, oloupané brambory, do poloměkka uvařený, nadrobno rozkrájený květák, hrášek, kari koření, nasekané lístky koriandru a citronovou šťávu. Vše dusíme za občasného promíchání asi 3 minuty, poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

3

Těsto rozdělíme na 8 dílů, každý rozválíme na placku o průměru 18cm. Všechny placky rozkrojíme na poloviny, vzniklé půlkruhy těsta naplníme podušenou směsí. Kraje navlhčíme vodou a přitiskneme, v pánvi v dostatečném množství oleje smažíme samosy po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je,necháme okapat na papírové utěrce.

4

Samosy podáváme teplé nebo studené. Pokrm vhodně doplníme zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Poznámka

Necháme důkladně okapat od oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept