Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1964

Ingredience

125 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Likér třešňový
300 g Linecké (křehké) těsto
15 g Máslo čerstvé
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Solamyl
300 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
13% Sacharidy 46 g
15% Tuky 11 g
2% Sodík 33 mg
15% Bílkoviny 9 g

Tvarohový koláč postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme do hladké směsi tvaroh, smetanu, vejce, cukr, vanilkový cukr, třešňový likér a maizenu.Mísu odložíme stranou.

2

Troubu předehřejeme na 230C.

3

Z křehkého těsta vyválíme plát a vložíme do vymazané koláčové formy. Na korpus rozetřeme tvarohovou směs a pečeme asi 30minut.

4

Hotový koláč ještě vlažný vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Mezi podáváním uchováváme v lednici.

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto" V létě můžeme servírovat s čerstvým ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept