Jednoduchý recept

Medailonky z lososa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19640
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Hořčičné semínko
800 g Losos - filety
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 239kJ
10% Sacharidy 35 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 222 mg
83% Bílkoviny 47 g

Medailonky z lososa postup přípravy receptu:

1

Máslo důkladně utřeme s česnekem, tymiánem, hořčičnými semínky a petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme.

2

Steaky opatrně zbavíme páteře, překrojíme na polovinu, zavineme do tvaru medailonků a kuchyňským provázkem nebo nití zavážeme. Potom je opékáme z obou stran do zlatova na žebrované ploténce nebo pánvi s rozehřátým olejem, hotové medailonky zbavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek, nakonec necháme vychladnout.

3

Z pečícího papíru vystřihneme 4 čtverce 30x30 cm, na každý z nich položíme dva medailonky z lososa s trochou ochuceného másla a čtvrtinou rajčat, papír přehneme přes medailonky, okraje upevníme několikerým přehnutím. Takto připravené balíčky dáme na plech a pečeme 10 - 15 minut v troubě, předehřáté na 200°C.

4

Upečené medailonky vybalíme, odstraníme provázek, přeneseme na nahřáté talíře a ihned servírujeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami, brokolicí nebo salátem. Medailonky můžeme připravit také z tresky a máslo ochutit nakrájenou pažitkou a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept