Makrelová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrelová pěna
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19642 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb toastový |
200 g | Makrela uzená |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 927,0mg |
---|---|
Cholesterol | 41,1mg |
Draslík | 206,1mg |
Vláknina | 152,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Makrela uzená, Pepř bílý, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Makrelová pěna postup přípravy receptu:
1 | Vykostěnou, kůže zbavenou uzenou makrelu rozmixujeme s čerstvým sýrem. Pěnu osolíme, opepříme, a ochutíme pomerančovou šťávou, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu a nadrcený zelený pepř. |
2 | Pěnu rozdělíme do misek a podáváme s toastem. |
Poznámka
Servírujeme studené.