Jogurová polévka s okurkou a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurová polévka s okurkou a koprem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19643 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
300 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 77,3mg |
Draslík | 183,5mg |
Vláknina | 313,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurová polévka s okurkou a koprem postup přípravy receptu:
1 | Jogurt rozmícháme se studenou vodou. |
2 | Šunku, natvrdo uvařené, oloupané vejce a očištěnou okurku zbavenou semen pokrájíme na kostk, omytý kopr nadrobno nasekáme. Vše přidáme do rozmíchaného jogurtu, osolíme a dobře promícháme. |
3 | Jogurtovou polévku podáváme vychlazenou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Vejce předem uvaříme natvrdo.