Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19644
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

Majonéza s řeřichou
1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
230 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Řeřicha
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Vařený losos
1500 g Losos obecný
0,5 ks Okurka salátová
1800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
5% Sacharidy 19 g
56% Tuky 42 g
61% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Vařený losos postup přípravy receptu:

1

Připravíme si řeřichovou majonézu: na jemno rozmixujeme žloutek, hořčici, česnek, bazalku, citrónovou šťávu a řeřichu. Stále mixujeme, po kapkách přidáváme olej. Když směs začne houstnout, začneme olej přilévat tenkým praménkem, dokud všechen nezpracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme jarní cibulku, osolíme, opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do ledničky.

2

Omyjeme a osušíme lososa, odstraníme ploutve. Vložíme ho do kotlíku na ryby nebo velkého pekáče se silným dnem, přelijeme vývarem, na mírném ohni přivedeme k varu, ihned odstavíme a necháme vychladnout. Potom ho přeneseme na vrstvu papírových utěrek a osušíme. Hlavu i ocas odřízneme, stáhneme kůži nejprve z kulatější hřbetní části, potom z břišní části. Rozevřeme rybu, odřízneme maso od páteře. Půlku ryby opatrně převrátíme řeznou stranou navrch na mísu, na které ji budeme servírovat, vykostíme ji, druhou polovinu položíme na první. Přiložíme také hlavu a ocas, aby ryba vypadala jako by byla celá.

3

Na lososa klademe od ocasu plátky okurky, dáváme je přes sebe, aby vypadaly jako šupiny. Rybu také můžeme naporcovat a obložit až na talířích.

4

Servírujeme s řeřichovou majonézou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept