Cibulová polévka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19646 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 krajíc | Chléb konzumní |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Pažitka |
50 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 200,6mg |
Draslík | 513,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Do zeleninového vývaru vložíme oloupané, nadrobno pokrájené cibule a vaříme je do měkka. Poté přilijeme rozšlehaná, osolená vejce a necháme je srazit. |
2 | Chléb nakrájíme na kostičky, ty osmažíme v pánvi na sádle. Osmažené kostičky rozdělíme na talíře, zalijeme horkou polévkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.