Nadívaný mořský ďas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaný mořský ďas
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19648 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
500 g | Brambory |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Pórek |
Nadívaný mořský ďas | |
4 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Citrony |
750 g | Mořský ďas |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
15 dkg | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Okurka salátová, Paprika červená, Citrony, Mořský ďas, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaný mořský ďas postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní plochu položíme na šířku plátky parmské šunky, aby se mírně překrývaly. |
2 | Ostrým nožem podél páteře odřízneme z ryby 2 filety, omyjeme a papírovými utěrkami osušíme. Potom je položíme na plátky šunky napříč, řeznou stranou proti sobě, osolíme a opepříme. Naneseme citronovou kůru smíchanou s nakrájenými bylinkami, filety přitiskneme k sobě a pevně zabalíme do plátků šunky, zavážeme kuchyňským provázkem nebo přichytíme párátky. |
3 | Zabalenou rybu opečeme ze všech stran do zlatova v pekáči se silným dnem na rozehřátým oleji. Potom ji dopečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200°C tak, aby maso bylo křehké. Necháme 10 minut odležet, nakrájíme na plátky, odstraníme provázek nebo párátka, podáváme s míchanou zeleninou a vařenými novými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.