Jednoduchý recept

Humr s máslovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19649
Kategorie: Maso

Ingredience

Máslová omáčka
2 kávová lžička Estragon
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
25 g Šalotka
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Víno bílé
50 ml Voda pitná
Obloha
1 ks Citrony
1000 g Humr
1 hrst Petržel - nať
Humr s máslovou omáčkou
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 490kJ
2% Sacharidy 7 g
56% Tuky 42 g
40% Sodík 803 mg
86% Bílkoviny 49 g

Humr s máslovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vodou, bílým vínem a octem zahříváme šalotky tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Potom oheň zmírníme, za stálého míchání přidáme kostičku másla a když se plně zapracuje, vložíme další. Tímto způsobem zpracujeme všechno máslo, následně hrnec odstavíme, vmícháme estragon, petrželku, sůl a pepř.

2

Humry dáme na 2 hodiny do ledničky, potom je velkým nožem podélně rozkrojíme a odstraníme nejedlé části. Potom je rozložíme na plech krunýřem dospod, pokapeme máslem a 5 - 7 minut grilujeme pod grilem v troubě předehřátým na velmi vysokou teplotu.

3

Grilované humry rozdělíme na talíře, přelijeme máslovou omáčkou, ozdobené klínky citronu a snítkami petrželky servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept