Jednoduchý recept

Humrový salát s avokádem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19650
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Zálivka
1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
600 g Humr
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Humrový salát s avokádem
1 ks Avokádo
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
230 g Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 371kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
29% Sodík 573 mg
56% Bílkoviny 32 g

Humrový salát s avokádem postup přípravy receptu:

1

Podélně rozpůlíme humry, odstraníme tmavou intestinální žílu, žaludek, všechny šedé vnitřnosti a vyjmeme maso. Rozlomíme klepeta a vybereme z nich pokud možno v jednom kuse maso, nahrubo ho nakrájíme a na chvilku odložíme.

2

Podélně rozpůlíme avokádo, vyndáme pecku, každou polovinu ještě rozpůlíme, oloupeme, dužinu pokrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme k masu.

3

Fazolky vložíme do mírně osolené vroucí vody, povaříme 3 minuty, prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme zcela vychladnout, přepůlíme a vmícháme do směsi avokáda s humrem.

4

Smícháme hořčici, česnek, ocet a cukr, podle chuti dosolíme a opepříme, následně postupně všleháváme olej, dokud hmota mírně nezhoustne.

5

Do směsi s humrem opatrně přimícháme kerblík, pažitku a jarní cibulku, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept