Rýže Sultan Resat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže Sultan Resat
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19654 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
60 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
1 krajíc | Veka |
650 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 90,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Veka, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže Sultan Resat postup přípravy receptu:
1 | Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké vody, poté slijeme a rýži propláchneme vodou studenou. Zalijeme 650 ml vývaru, necháme vařit do úplného vyvaření tekutiny. |
2 | Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, pepřem, solí a navlhčenou žemlí. Směs dobře promícháme a vytváříme z ní malé kuličky, které opékáme na rozpáleném tuku. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, povaříme 15 minut. |
3 | Hotovou omáčku s masem servírujeme s kopečkem rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé.