Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19654
Kategorie: Rýže

Ingredience

60 g Cibule
80 g Máslo čerstvé
150 g Maso mleté - mix
1 špetka Pepř černý mletý
30 ml Protlak rajčatový
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
20 g Tuk
1 krajíc Veka
650 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 136kJ
19% Sacharidy 69 g
40% Tuky 30 g
29% Sodík 573 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rýže Sultan Resat postup přípravy receptu:

1

Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké vody, poté slijeme a rýži propláchneme vodou studenou. Zalijeme 650 ml vývaru, necháme vařit do úplného vyvaření tekutiny.

2

Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, pepřem, solí a navlhčenou žemlí. Směs dobře promícháme a vytváříme z ní malé kuličky, které opékáme na rozpáleném tuku. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, povaříme 15 minut.

3

Hotovou omáčku s masem servírujeme s kopečkem rýže.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept