Zelené fazolové lusky v olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené fazolové lusky v olivovém oleji
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19657 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
160 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Fazolové lusky zelené |
100 ml | Olej olivový |
160 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 453,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené fazolové lusky v olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Rajčata i cibuli pokrájíme na větší kousky, lusky zbavíme vláken a dobře očistíme. Vše osolíme, ocukrujeme, zalijeme olejem. |
2 | Vzniklou směs zalijeme vodou a vaříme do měkka. |
3 | Uvařenou zeleninu podáváme vychlazenou, zdobenou citrónem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.