Pórek v olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek v olivovém oleji
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 19658 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
100 ml | Olej olivový |
1 ks | Petržel - nať |
1000 g | Pórek |
30 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 566,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek v olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Očištěný, na 3 centimetry dlouhé kousky pokrájený pórek, vaříme v malém množství vody. Mezitím na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli a česnek, ke kterému postupně přidáváme rajčatový protlak, cukr, sůl a nadrobno nasekaný kopr s petrželkou. |
2 | Hotovou omáčku přilijeme společně se sklenkou vody k vařícímu se pórku, vaříme až do měkka. Uvařený pórek zalijeme citrónovou šťávou. |
3 | Podáváme vychlazené. |
Poznámka
Servírujeme studené.