Bramborová omeleta se sýrem feta a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omeleta se sýrem feta a špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19660 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
230 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Feta |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 751,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Jogurt bílý, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová omeleta se sýrem feta a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky pokrájené brambory povaříme 10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme, brambory necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, následně 2 minuty opékáme brambory, rajčata a prolisovaný stroužek česneku. Opečenou směs přendáme do misky, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Připravíme náplň do omelety: |
4 | Spaříme listy čerstvého špenátu ve vařící vodě, jakmile změknou, namočíme je do studené vody a necháme okapat. |
5 | Špenát nakrájíme na menší kousky, smícháme se sýrem Feta, bílým jogurtem, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. |
6 | Omelety upečeme na rozehřátém másle, naplníme je poté směsí špenátu, jogurtu a sýra. |
7 | Servírujeme na předehřátých talířich ozdobené rajčátkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.