Červené fazole v olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené fazole v olivovém oleji
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19661 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Fazole červené sterilované |
60 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
6 g | Petržel - nať |
60 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 313,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazole červené sterilované, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené fazole v olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Cibuli na drobno pokrájíme, necháme osmažit na olivovém oleji, přidáme pokrájenou mrkev, oloupané stroužky česneku a protlak. Osolíme, ocukrujeme a podlijeme vodou, krátce povaříme. |
2 | K připravené omáčce vmícháme červené fazole, necháme ještě chvíli povařit. |
3 | Podáváme vychlazené, posypané sekanou petrželkou a zdobené plátky citrónu. |
Poznámka
Servírujeme studené.