Španělská tortilla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská tortilla
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19664 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská tortilla postup přípravy receptu:
1 | Celé, oloupané brambory vaříme pět minut v osolené vodě, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Když vychladnou, nakrájíme je na slabé plátky. |
2 | Připravíme si cibuli - nakrájíme ji na kolečka, rajčata a papriku na kostičky, prolisujeme dva stroužky česneku. |
3 | Ve větší misce smícháme brambory, rajčata, papriku, kukuřici a česnek. |
4 | Směs opékáme na oleji pět minut, následně zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou petrželkou a pečeme ještě deset minut, poté odstavíme. |
5 | Pánev přeneseme pod gril a dalších 7 minut grilujeme. Vejce se musí úplně zatáhnout, tortillu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.