Bramborové lupínky kořeněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové lupínky kořeněné
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19665 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
450 g | Brambory |
1 špetka | Chilli koření mleté |
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 466,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové lupínky kořeněné postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud máme možnost, použijeme elektrický kráječ, potom budou velmi tenké. |
2 | Vysušíme je papírovými utěrkami. |
3 | V pánvi rozehřejeme větší množství oleje, přidáme do něj sůl, chilli koření, minutu restujeme. |
4 | Olej rozpálíme, vhodíme do něj lupínky brambor, smažíme, dokud se nezačnou kraje ohýbat, poté pánev stáhneme z ohně a z lupínků vysušíme olej papírovými utěrkami. |
5 | Brambory rozložíme na plech, osolíme, opepříme, vložíme na dalších deset minut pod rozpálený gril. Často je obracíme a sledujeme, aby se nepřipálily. |
6 | Servírujeme s tatarskou omáčkou. |
Poznámka
Podáváme studené.