Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19667
Kategorie: Polévky

Ingredience

Studená omáčka
0,3 ks Chilli paprička sušená
1 ks Citrony
150 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Šafrán
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Bouillabaisse
18 krajíc Bageta
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 ks Fenykl sladký - hlíza
2 kg Mořské plody mix
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
1 ks Pórek
5 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 hrst Tymián čerstvý
1700 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
7% Sacharidy 25 g
52% Tuky 39 g
51% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 55 g

Bouillabaisse postup přípravy receptu:

1

Cibuli, pórek, česnek a fenykl opékáme 10 - 15 minut ve velkém hrnci s rozehřátým olejem. Když zelenina začne měknout, přidáme tymián, rajčata, pomerančovou kůru, sůl, pepř a zahříváme ještě dalších 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Přilijeme horký vývar a polévku 10 minut vaříme. Potom přidáme plody moře, ryby a dalších 10 minut povaříme.

2

Olivovým olejem potřeme čtvrtky červené papriky, pod silně rozehřátým grilem pečeme 5 - 6 minut, až slupka skoro zčerná. Vložíme do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme a následně rozmixujeme s šafránem, žloutkem, citrónovou šťávou, chilli papričkami, solí a pepřem na hladkou pastu. Do ní po kapkách přidáváme olivový olej, když začne hmota houstnout, přiléváme ho tenkým praménkem. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.

3

Opečeme krajíčky bagety, plody moře a ryby rozdělíme do misek, přelijeme trochou polévky.

Poznámka

Servírujeme s opečenou bagetou, studenou omáčkou s červenou paprikou a šafránem. Zbývající polévku podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept