Jednoduchý recept

Ovesný kakaový puding

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 19668

Ingredience

1 špetka Fenykl obecný
20 g Hrozinky
1 kávová lžička Kakao - prášek
100 g Mandle
2 kávová lžička Med včelí
60 g Mouka ovesná
40 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
20 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 666kJ
11% Sacharidy 41 g
31% Tuky 24 g
1% Sodík 12 mg
22% Bílkoviny 12 g

Ovesný kakaový puding postup přípravy receptu:

1

Ze sušeného ovesného nápoje a vody připravíme půl litru ovesného mléka, nalijeme ho do hrnce, přidáme celozrnnou ovesnou mouku a dobře rozmícháme. Přisypeme kakaový prášek, vaříme přibližně dvě minuty. Teplem bude puding houstnout, proto stále mícháme.

2

Přidáme ještě špetku skořice, fenyklu a odstavíme. Do horkého pudingu vmícháme rozinky, sekané ořechy, osladíme medem, dál již nevaříme.

3

Teplý puding vlijeme do předem vypláchnutých mističek a necháme vychladit.

4

Studený puding z mističek vyklopíme na dezertní talířek, ozdobíme půlkami oloupaných mandlí.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept