Krabí suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí suflé
Krabí suflé
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19669 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
230 g | Krabí maso mražené |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
230 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gruyére |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 333,2mg |
Draslík | 152,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Pepř cayenský, Strouhanka, Sůl, Sýr Gruyére, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Krabí maso mražené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí suflé postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s rozpuštěným máslem za občasného míchání na mírném ohni opékáme 8 minut cibuli, dokud nezměkne. Přidáme česnek a ještě minutu zahříváme. Vmícháme práškovou hořčici, za stálého míchání další minutu zahříváme, postupně vmícháme mléko. Trochu zesílíme oheň, pomalu za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, následně odstavíme, vmícháme sýr a necháme trochu vystydnout. |
2 | Do vychladlé omáčky všleháme žloutky, přidáme krabí maso, pažitku, cayenský pepř, sůl a pepř podle chuti. |
3 | Máslem důkladně vytřeme a strouhankou vysypeme formu na suflé nebo zapékací misku o objemu 1,5 litru. V misce ušleháme pevný sníh z bílků a postupně jej zapracováváme do omáčky s krabím masem. Touto hmotou naplníme připravenou formu na suflé nebo zapékací misku, pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200°C, aby suflé nabylo na objemu a na povrchu zezlátlo. |
4 | Rozdělíme na talíře a ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.