Plněné papriky v olivovém oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné papriky v olivovém oleji
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19675 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
30 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
6 g | Kopr čerstvý |
6 g | Máta |
1 špetka | Nové koření mleté |
200 ml | Olej olivový |
10 g | Oříšky piniové |
8 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 440,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 203,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Máta, Oříšky piniové, Paprika červená, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné papriky v olivovém oleji postup přípravy receptu:
1 | Drobně pokrájenou cibuli společně s piniovými oříšky osmažíme na oleji, přidáme propláchnutou rýži. Lehce osmahneme, poté zalijeme horkou vodou a vaříme do vstřebání veškeré vody. |
2 | Do uvařené rýže vmícháme všechno koření, sůl, pepř, nasekané bylinky a citrónovou šťávu. |
3 | Paprikám seřízneme vršky, vydlabeme semena, dobře je omyjeme, naplníme směsí z rýže a přiklopíme seříznutými vršky. Plněné papriky vyskládáme do hrnce, osolíme, ocukrujeme, přidáme šťávu z citrónu a podlijeme vodou. Vaříme do měkka. |
4 | Hotové paprikové lusky podáváme s dílky citrónu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.