Jahelník bez cukru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahelník bez cukru
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19678 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
150 g | Jáhly - loupané proso |
80 g | Meruňky |
750 ml | Mléko sójové |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
30 g | Oves Milk - sušený ovesný nápoj |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 83,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 375,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jáhly - loupané proso, Meruňky, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Olej olivový extra panenský, Oves Milk - sušený ovesný nápoj mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahelník bez cukru postup přípravy receptu:
1 | Jáhly v sítku spaříme horkou vodou, nasypeme do hrnce, podlijeme sójovým mlékem a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a vaříme 20 minut, během varu jáhly občas promícháme. |
2 | Do hrnce přimícháme sušené mléko, olej, skořici a meruňky, nakrájené na malé kousíčky. Těsto necháme vychladnout. Z bílků vyšleháme sníh a spolu se žloutky zlehka zapracujeme do těsta. |
3 | Dortovou formu nebo pekáček vymastíme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Vlijeme těsto a při mírné teplotě pečeme v troubě 60 minut. |
4 | Upečený jahelník nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník. |
Poznámka
Servírujeme studené.