Jednoduchý recept

Jahelník bez cukru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19678
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

150 g Jáhly - loupané proso
80 g Meruňky
750 ml Mléko sójové
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
30 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 694kJ
6% Sacharidy 21 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 58 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jahelník bez cukru postup přípravy receptu:

1

Jáhly v sítku spaříme horkou vodou, nasypeme do hrnce, podlijeme sójovým mlékem a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a vaříme 20 minut, během varu jáhly občas promícháme.

2

Do hrnce přimícháme sušené mléko, olej, skořici a meruňky, nakrájené na malé kousíčky. Těsto necháme vychladnout. Z bílků vyšleháme sníh a spolu se žloutky zlehka zapracujeme do těsta.

3

Dortovou formu nebo pekáček vymastíme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Vlijeme těsto a při mírné teplotě pečeme v troubě 60 minut.

4

Upečený jahelník nakrájíme na řezy a podáváme jako moučník.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept