Recept

Jablečný koláč se smetanovým krémem a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1968

Ingredience

2 polévková lžíce Calvados
8 ks Jablka
250 g Linecké (křehké) těsto
25 g Mandle mleté
25 g Mandle plátky
30 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 196kJ
13% Sacharidy 45 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 6 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jablečný koláč se smetanovým krémem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jadřince. Polovinu jablek svaříme při nízké teplotě s 15g másla a troškou vody tak, aby vzniklo pyré. Zbytek jablek nakrájíme na kousky, pokapeme calvadosem a posypeme cukrem.

2

Troubu předehřejeme na 210C.

3

Křehké těsto rozválíme na plát, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu a propíchneme vidličkou. Na těsto naneseme jablečné pyré a na ně naskládáme připravené kousky jablek.

4

Pečeme 15minut.

5

Mezitím utřeme smetanu, žloutky, zbylý cukr a mleté mandle do krémové směsi. Naneseme na jablka, posypeme mandlemi a ještě 15minut dopečeme.

6

Hotový koláč podáváme vlažný.

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto" nebo můžeme použít již hotový korpus.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept