Jednoduchý recept

Závin s lososem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19681
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

Holandská omáčka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Listové těsto
180 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
Závin s lososem
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
450 g Losos obecný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Petržel - nať
50 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 116kJ
8% Sacharidy 27 g
76% Tuky 57 g
13% Sodík 261 mg
55% Bílkoviny 31 g

Závin s lososem postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě vaříme vejce 8 minut, poté prudce ochladíme, necháme mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rýži vaříme v mírně osolené vodě 10 - 15 minut do měkka, scedíme a odložíme.

2

Cibuli opékáme 5 minut na pánvi s rozehřátým olejem, potom přidáme česnek, opékáme půl minuty, následně spolu s petrželkou, citronovou kůrou, koprem a lososem vmícháme do rýže.

3

Listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech 40 x 30 cm, přeneseme na plech potřený studenou vodou, na polovinu těsta naneseme polovinu náplně, necháme dvoucentimetrové okraje. Náplň poklademe kolečky vajec, navrch rozetřeme zbývající náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, těsto přehneme a okraje přitiskneme k sobě. Vrchní stranu ozdobíme lístečky, které jsme vytvořili z odřezků těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a 30 - 35 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, až získá zlatou barvu.

4

Na mírném ohni v hrnci rozehřejeme máslo, ve druhém hrnci přivedeme k varu vinný ocet s citronovou šťávou. Mixerem našleháme bílky se špetkou soli, při zapnutém mixeru postupně přiléváme horký ocet s citronovou šťávou, potom tenkým praménkem horké máslo. Hotovou omáčku osolíme a opepříme.

5

V horké lázni udržujeme omáčku teplou, závin vyjmeme z trouby a ihned servírujeme s trochou holandské omáčky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept