Závin s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s lososem
Závin s lososem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19681 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Holandská omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Listové těsto |
180 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Závin s lososem | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
450 g | Losos obecný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
50 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 304,3mg |
Draslík | 446,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 425,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ocet vinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Kopr čerstvý, Losos obecný, Olej rostlinný, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s lososem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě vaříme vejce 8 minut, poté prudce ochladíme, necháme mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rýži vaříme v mírně osolené vodě 10 - 15 minut do měkka, scedíme a odložíme. |
2 | Cibuli opékáme 5 minut na pánvi s rozehřátým olejem, potom přidáme česnek, opékáme půl minuty, následně spolu s petrželkou, citronovou kůrou, koprem a lososem vmícháme do rýže. |
3 | Listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech 40 x 30 cm, přeneseme na plech potřený studenou vodou, na polovinu těsta naneseme polovinu náplně, necháme dvoucentimetrové okraje. Náplň poklademe kolečky vajec, navrch rozetřeme zbývající náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, těsto přehneme a okraje přitiskneme k sobě. Vrchní stranu ozdobíme lístečky, které jsme vytvořili z odřezků těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a 30 - 35 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, až získá zlatou barvu. |
4 | Na mírném ohni v hrnci rozehřejeme máslo, ve druhém hrnci přivedeme k varu vinný ocet s citronovou šťávou. Mixerem našleháme bílky se špetkou soli, při zapnutém mixeru postupně přiléváme horký ocet s citronovou šťávou, potom tenkým praménkem horké máslo. Hotovou omáčku osolíme a opepříme. |
5 | V horké lázni udržujeme omáčku teplou, závin vyjmeme z trouby a ihned servírujeme s trochou holandské omáčky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.