Lososová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososová pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 19682 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Kaviár |
1 ks | Kopr čerstvý |
250 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 364,2mg |
Vláknina | 73,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Kopr čerstvý, Losos uzený, Olej stolní, Pepř bílý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Lososová pěna postup přípravy receptu:
1 | Uzeného lososa rozmixujeme se zakysanou smetanou do lehké pěny, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Čtyři stejné formičky vymažeme olejem, do poloviny je naplníme pěnou, uprostřed vyhloubíme důlek a vložíme do něj kaviár. Zakryjeme zbylou pěnou, povrch uhladíme, formičky přikryjeme alobalem a vychladíme. |
3 | Před podáváním je krátce ponoříme do horké vody a pěnu vyklopíme. Ozdobíme snítkou čerstvého kopru. |
Poznámka
Servírujeme studené a bagetou.