Recept

Lilek s rýžovou náplní

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19688
Kategorie: Rýže

Ingredience

240 g Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
6 g Kopr čerstvý
4 ks Lilek
6 g Máta
1 kávová lžička Nové koření mleté
200 ml Olej olivový
10 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 492kJ
24% Sacharidy 87 g
76% Tuky 57 g
11% Sodík 219 mg
16% Bílkoviny 9 g
Lilek s rýžovou náplní

Lilek s rýžovou náplní postup přípravy receptu:

1

Piniové oříšky a drobně krájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a vaříme přiklopené do úplného vstřebání vody.

2

Do uvařené rýže přimícháme koření, pokrájené bylinky, sůl a citrónovou šťávu.

3

Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a posolíme. Půlku lilku naplníme rýží, přiklopíme druhou polovinou. Plněné lilky naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, osladíme, přilijeme citrónovou šťávu a dáme vařit.

4

Podáváme vychlazené, zdobené plátky citrónu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept