Rillettes-francouzské škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rillettes-francouzské škvarky
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1969 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
300 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová plec |
200 g | Vepřový bok uzený |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rillettes-francouzské škvarky postup přípravy receptu:
1 | Sádlo zvolna zahříváme s vínem, cibulí pokrájenou na hrubo, bobkovým listem a rozmarýnem. |
2 | Když se sádlo rozpustí přidáme na kostky pokrájenou plec a uzený bůček. Zahříváme na mírném plameni 3-4 hodiny až se maso začne rozpadat. |
3 | Vyndáme maso a bylinky, opepříme, osolíme dle chuti a promícháme. |
4 | Nandáme do sklenic a zalijeme sádlem, necháme vychladnout. |
5 | Podáváme namazané na čerstvém chlebu. |