Sladkost z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkost z jablek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19692 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
1000 g | Jablka |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 017kJ
21% Sacharidy 75 g
29% Tuky 21 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 286,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkost z jablek postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců a stopek. |
2 | Naskládáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Poté přidáme citrónovou šťávu, cukr a pozvolna vaříme ještě 15 minut. |
3 | Podáváme vychlazené, zdobené šlehačkou. |