Jednoduchý recept

Lázeňský guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 197
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Paprika mletá sladká
60 g Protlak rajčatový
300 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
80 g Tuk
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 185kJ
3% Sacharidy 12 g
23% Tuky 17 g
43% Sodík 852 mg
32% Bílkoviny 18 g

Lázeňský guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Přidáme rajčatový protlak, krátce osmahneme, vložíme maso a znovu osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.

3

Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme tak dlouho, až maso změkne.

4

Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme zpět na maso a zalijeme smetanou.

5

Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept