Jednoduchý recept

Koláč Tatin s mangem a skořicí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1970

Ingredience

200 g Cukr třtinový
250 g Listové těsto
3 kg Mango
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
22% Sacharidy 80 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 12 mg
5% Bílkoviny 3 g

Koláč Tatin s mangem a skořicí postup přípravy receptu:

1

Mango nejprve oloupeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a dužinu nakrájíme na plátky.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

V pečící formě zahřívame cukr a máslo, dokud nevznikne hnědý karamel. Ten posypeme špetkou skořice, do formy naskládáme do kruhu plátky manga, vyplníme i jednotlivé mezery a posypeme zbytkem skořice.

4

Při nízké teplotě 10minut podusíme a poté vložíme na 20minut péct do trouby.

5

Listové těsto rozválíme na plát, položíme na mango a okraje zahneme směrem dolů. Formu vložíme opět do trouby a pečeme ještě 40minut.

6

Hotový koláč vyklopíme z formy ještě vlažný.

Poznámka

Listové těsto připravíme podle receptu \"Listové těsto\" nebo použijeme již hotové, mražené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept