Koláč Tatin s mangem a skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč Tatin s mangem a skořicí
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1970 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr třtinový |
250 g | Listové těsto |
3 kg | Mango |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 14,7mg |
Draslík | 495,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,1mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Mango, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč Tatin s mangem a skořicí postup přípravy receptu:
1 | Mango nejprve oloupeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a dužinu nakrájíme na plátky. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | V pečící formě zahřívame cukr a máslo, dokud nevznikne hnědý karamel. Ten posypeme špetkou skořice, do formy naskládáme do kruhu plátky manga, vyplníme i jednotlivé mezery a posypeme zbytkem skořice. |
4 | Při nízké teplotě 10minut podusíme a poté vložíme na 20minut péct do trouby. |
5 | Listové těsto rozválíme na plát, položíme na mango a okraje zahneme směrem dolů. Formu vložíme opět do trouby a pečeme ještě 40minut. |
6 | Hotový koláč vyklopíme z formy ještě vlažný. |
Poznámka
Listové těsto připravíme podle receptu \"Listové těsto\" nebo použijeme již hotové, mražené.