Baklava z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Baklava z listového těsta
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19703 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Cukr krupice |
400 g | Listové těsto |
250 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 159,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Baklava z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech. |
2 | Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C. |
3 | Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu. |
4 | Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout. |