Předkrm z krůtích srdíček s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Předkrm z krůtích srdíček s červeným vínem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19704 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
1000 g | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 838,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Olej stolní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Předkrm z krůtích srdíček s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí srdíčka očistíme, omyjeme a osušíme. Mírně je posypeme hladkou mouku a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme srdíčka a 2 minuty je opékáme. Potom přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a po dalších 2 minutách vmícháme rajčatový protlak. Vše zalijeme marsalou a pod pokličkou zvolna vaříme 7-8 minut doměkka. Teprve potom maso osolíme a opepříme. Těsně před ukončením varu vmícháme do pokrmu omytou, na plátky nakrájenou jarní cibulku a nasekanou petrželku. |
3 | Srdíčka s omáčkou upravíme na talíře a podáváme. |