Recept

Křepelky na portském víně

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19708

Ingredience

4 ks Křepelka
140 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vinné listy
100 ml Víno portské
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 102kJ
6% Sacharidy 21 g
64% Tuky 48 g
30% Sodík 603 mg
74% Bílkoviny 41 g

Křepelky na portském víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné křepelky osolíme a opepříme. Na každou křepelku položíme plátek slaniny a vinný list. Převážeme nití.

2

Připravené křepelky opečeme po všech stranách na 40 g másla dozlatova. Přebytečný tuk slijeme, přilijeme portské víno a pod pokličkou pečeme 15-20 minut.

3

Křepelky vyjmeme, přilijeme vývar a vaříme do částečného zhoustnutí. Zbylé máslo nakrájíme na vločky a zašleháme do omáčky - už nevaříme.

Poznámka

Použijeme nakládané vinné listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept