Masový nářez zapečený v těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový nářez zapečený v těstě
Masový nářez zapečený v těstě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
4 ks | Kuřecí prsa |
75 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
75 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
9 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová krkovička |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 885,0mg |
---|---|
Cholesterol | 424,1mg |
Draslík | 464,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Šunka dušená, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masový nářez zapečený v těstě postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, sádla, soli, másla a vody zpracujeme hladké těsto které dáme do chladu odpočinout. |
2 | Šunku a polovinu kuřecího masa umeleme v mlýnku na maso, vmícháme dvě rozšlehaná vejce, citr.kůru, koření, bylinky a podle potřeby sůl a pepř. |
3 | Zbytek masa a šunky nakrájíme na kostičky a přimícháme do směsi. |
4 | Formu na dort vymažeme máslem, rozválíme těsto a přendáme do formy tak aby pokrývalo dno i boky formy. Naplníme do poloviny směsí, obložíme šesti vejci, vařenými na tvrdo a zakryjeme zbytkem směsi. |
5 | Zbytek těsta rozválíme na menší placku, zakryjeme směs, potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed uděláme díru /aby mohla unikat pára/. Pečeme na 190°C dozlatova. |
6 | Podáváme vychlazené. V lednici vydrží 7 dní. |
Poznámka
Možno použít kupované mleté maso.