Recept

Pusinky v cukrovém sirupu

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19711

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Cukr krupice
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
400 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,108 kcal
Kilojoule 4 636kJ
55% Sacharidy 197 g
42% Tuky 31 g
7% Sodík 144 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pusinky v cukrovém sirupu postup přípravy receptu:

1

Připravíme odpalované těsto. Vodu osolíme, přidáme máslo a uvedeme k varu, poté vmícháme mouku a za velice pečlivého míchání odpalujeme 6 minut. Necháme chvíli zchladnout a vmícháme vejce.

2

Ze vzniklého těsta tvarujeme oválky, uprostřed zmáčknuté. Ruce máme potřené olejem, jinak by se nám těsto příliš lepilo.

3

Cukr svaříme s vodou v hustý sirup, přidáme citrónovou šťávu a necháme vychladnout.

4

Připravené pusinky smažíme v oleji a ještě horké máčíme do cukrového sirupu nejméně na 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept