Helva z Bursy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Helva z Bursy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19712 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Pistácie |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 130,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 52,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pistácie, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Helva z Bursy postup přípravy receptu:
1 | Pistácie osmahneme na másle, přidáme mouku a osmažíme do zrůžovění. |
2 | Cukr rozpustíme v horké vodě a postupně přiléváme k mouce, vše dobře promícháme a necháme přiklopené povařit 10 minut. |
3 | Servírujeme teplé, sypané skořicí a pistáciemi. |