Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19713

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Estragon
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 ks Kuře
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,222 kcal
Kilojoule 5 112kJ
5% Sacharidy 18 g
106% Tuky 79 g
36% Sodík 712 mg
152% Bílkoviny 85 g

Kuře na estragonu postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu.

2

Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme.

4

Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept