Kloboučky v cukrovém sirupu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kloboučky v cukrovém sirupu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19714 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
750 g | Cukr krupice |
6 g | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 ml | Olej stolní |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 192g |
---|---|
Cholesterol | 277,6mg |
Draslík | 141,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej stolní, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kloboučky v cukrovém sirupu postup přípravy receptu:
1 | 300 ml vody společně se špetkou soli a máslem uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání odpalujeme 6 minut. Poté necháme mírně zchladnout a vmícháme vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru. |
2 | Při tvarování těsta máme ruce potřené olejem, z těsta tvarujeme kuličky, které mírně splácneme do tvaru kloboučku. |
3 | Z cukru a vody svaříme hustý cukrový sirup, přilijeme citrónovou šťávu a necháme vychladnout. |
4 | Připravené kloboučky z těsta smažíme na oleji, ještě horké je vhodíme na 10 minut do cukrového sirupu. Ořechy nastrouháme a kloboučky v nich obalíme. |