Grilovaná holoubata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná holoubata
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19716 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Holoubata |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 288,0mg |
Draslík | 756,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Holoubata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná holoubata postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá holoubata rozpůlíme a rozevřeme rukama tak, abychom rozlomili kostru. |
2 | Rozmícháme tekuté máslo se solí a pepřem, přidáme nasekaný rozmarýn, prolisovaný česnek, tymián a přilijeme červené víno. Marinádou potřeme připravená holoubata, vložíme je na rošt a podložíme pekáčem. Opékáme asi 25 minut a během pečení maso obracíme a potíráme marinádou. |