Recept

Mangoldové závitky s candátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19718
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Candát obecný
1 kávová lžička Citronová kůra
150 g Mangold
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 148kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
26% Sodík 518 mg
32% Bílkoviny 18 g

Mangoldové závitky s candátem postup přípravy receptu:

1

Omyté mangoldové listy krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a urovnáme je na utěrku.

2

Očištěné porce candáta rozmixujeme, přidáme vejce, smetanu, citronovou kůru, cayenský pepř a ještě krátce mixujeme. Ze vzniklé hmoty pomocí lžíce vypichujeme noky, klademe je na listy mangoldu a svineme do závitků.

3

Závitky urovnáme na pařák a 6-8 minut zvolna vaříme nad vroucím rybím vývarem.

Poznámka

Použijeme 8 mangoldových listů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept